Kajak ture

ZAŠTO
KAJAK?

Pitanje je to koje mi često upućuju; uza sve što si probao, uz sva iskustva koja si iskusio kretajući se zrakom, kopnom i vodom, zašto je sea kajak tvoja najveća ljubav?

Otprilike bih ovako odgovorio... Kad sam se penjao po planinama, one su mi određivale smjer i mogućnosti te tražile od mene maksimalnu usredotočenost, prisutnost i koncentraciju. S padobranstvom je bilo isto tako. Paragliding je bio neki sljedeći nivo jer mi je pružio mogućnosti veće kontrole i izbora, ali je tražio maksimalni angažman i najčešće se nisam mogao vratiti na mjesto polaska. Tako je bilo i s raftingom i kajakom na brzim vodama. Imao sam osjećaj da se borim s nečim, a tok rijeke bilo je nešto što je nesavladivo. Protiv vodene struje se ne može svojom snagom.

Sjedanjem u kajak u razini sam s jednim od osnovnih sastojaka našeg organizma i mjesta iz kojeg smo navodno potekli. Nisko sam, a nigdje nečistoće ni ustajalog zraka, posebna tišina i mir. Širina, prostranost, mogućnosti... Zvuk susreta vesla i vode, ravnomjerni pokreti, a s mislima mogu što hoću. Krećem se i ne osjećam umor, žeđ niti glad. U savršenom sam miru sa sobom i prirodom. Dišem i izmjenjujem zaveslaje, meditiram, razmišljam, molim se. Potpuno sam slobodan, uživam!

KAJAK TURE


KONTAKT